GroenBlauw Schoolplein

De Stichting Rondom GWW heeft met medewerking van de Gemeente Rotterdam een ontwerp prijsvraag uitgeschreven voor scholieren van de lagere scholen op Rotterdam-Zuid. Uit de 77 lagere scholen op Zuid hebben op 18 janauri 2019 tijdens InfraTech twee finalisten gestreden om de waardecheque van 50.000 euro om hun ontwerp te laten realiseren.

Vanaf september 2018 zijn een aantal scholen op Zuid druk in de weer geweest om hun eigen schoolplein om te vormen naar een groen-blauw schoolplein. Uit de ingeonden ontwerpen zijn begin december door de jury twee finalisten bekend gemaakt, De Wissel en de Agnusschool.


Op vrijdag 18 januari was het dan zover. Beide scholen werden met de bus opgehaald en naar AHOY gebracht. In het theater van het Rondom GWW Plein werden eerst de beide ontwerpen voor het groen-blauwe schoolplein geresenteerd, waarna de jury in beraad ging. Om 13:30 werd de uitslag bekend gemaakt, na eerst te hebben duidelijk gemaakt dat de stichting Rondom GWW voor beide scholen zich zal inzetten om beide gepresenteerde ontwerpen, samen met de gemeente Rotterdam en het waterschap Hollandse Delta, te realiseren.

En de winnar is de Agnesschool.

Website van het winnende ontwerp.

 

< Terug naar overzicht