Digitaal Beheren en Bouwen: Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte (IMBOR)

10 maart 2020

Donderdag 2 april van 13:00 uur tot 17:00 uur organiseert netwerk RegioIngenieur in samenwerking met de stichting RondomGWW de kennissessie Digitaal Beheren en Bouwen: Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte (IMBOR). Tijdens deze bijeenkomst gaan we samen met de markt, beheerorganisaties en ingenieursbureaus in op het thema.   

In het eerste deel van deze sessie zullen we ingaan op het hoe en waarom van het Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte (IMBOR). Wat is het en voor wie is het bedoeld? Uit welke elementen en modules bestaat het? En hoe werkt het vanuit het BIM-gedachtegoed in de praktijk? Met twee praktijkvoorbeelden laten we zien hoe IMBOR bijdraagt in de samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

In het tweede deel van het programma gaan wij verder in op de verkenning van IMBOR: welke informatie heeft de beheerorganisatie nodig? En hoe uit zich dat het beste in de uitvraag, opdat marktpartijen in staat zijn op een passende manier aan te kunnen bieden? En hoe maken we hierin de koppeling met assetmanagement en contractmanagement? Welke concrete hulpmiddelen zijn er beschikbaar voor je organisatie? Hoe kan je je eigen rol als ambassadeur in je organisatie innemen?

Programma 13:30 - 17:00 uur

Inloop vanaf 13:00 uur

  1. Welkom en inleiding
  2. Wat is IMBOR en hoe helpt het ons?
    • Presentatie door CROW
  3. Project Oud-Crooswijk - Opdrachtgever en Opdrachtneme
    • Digitale doorkijk door gebiedsmanagers
  4. IMBOR vanuit de Opdrachtgever
    • Praktijkpresentatie door Gemeente Alphen aan den Rijn
  5. Pauze
  6. Tafelgesprekken in groepen
    • Wat betekent IMBOR voor jouw projectpraktijk en je eigen organisatie?
    • Hoe komt de opbouw van de uitvraag het beste tot zijn recht vanuit het beeld van de marktpartij en het beeld van de opdrachtgever?
    • Wat zijn de sleutelposities in je organisatie voor een succesvolle ontwikkeling naar digitaal beheren en bouwen? Hoe kan je als BIM-ambassadeur deze sleutelposities in stelling brengen en wat zou je daarbij nodig hebben?
  7. Jaarplan BIM-leerschool 2020

Graag zien wij jullie op 2 april vanaf 13.00 uur.

Aanmelden

 

Locatie:
Bibliotheek in gemeentehuis Schiedam
Stadserf 1, 3112 DZ Schiedam
(Voor toegang tot parkeergarage: Overschiesestraat 1, 3112 HK Schiedam)

Namens netwerk RegioIngenieur en Stichting Rondom GWW

Colinda den Dijker,
Henny Stolwijk,
Martin van Vianen,
Erik van Ooyen,
Jaap Kolk,
Gertjan Nagel,
Jordy Janssen

< Terug naar overzicht